Potpisan Dodatak kolektivnom ugovoru u Hotelu Split

Split

Od 01. svibnja 2024. godine radnicima Hotela Split, kroz potpis dodatka kolektivnom ugovoru, povećana su materijalna prava za predstojeću sezonu.

Time je i u ovoj kompaniji Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije nastavio sa praksom kontinuiranog povećanja plaća i ostalih prava radnika tijekom posljednjih nekoliko godina.

Kroz dodatak kolektivnom ugovoru radnicima Hotela Split povećana su sljedeća prava:

-          povećanje osnovice koja će sada iznositi 560,09 eura.

-          poslovima radnog mjesta sobarica i nadzornica za vrijeme trajanja dodatka isplaćivati će se dodatak na otežane uvjete rada. Dodatak će se isplaćivati za sve sate odrađene iznad tjednog fonda od 40 sati, odnosno na sate odrađene do preraspodjelom predviđenih 60 sati.

-          poslodavac će voditi računa da se na poslovima radnog mjesta sobarica i nadzornica omogući organizacija rada u 5 radnih dana ukoliko radnici to budu zahtjevali i prilike budu dozvoljavale.

-          dogovorena je isplata božićnice u iznosu od 400,00 eura.

-          nakon nekoliko godina inzistiranja sa stane sindikata uspjeli smo da se nagrada za radne rezultate definira kroz dodatak kolektivnom ugovoru, a ne iskljucivo odlukom poslodavca.

Tako je za ovu godinu dogovoreno da se svim radnicima koji ostvare 70% mjesečnog fonda sati, u preraspodjeljenom radnom vremenu, u razdoblju od 1.svibnja do 31. listopada 2024. godine isplati nagrada u iznosu od 140 eura.

-          dogovoreno je da se na inicijativu sindikata u listopadu 2024. godine, nastave pregovori oko isplate daljnje stimulativne nagrade radnicima.

Naravno namjera nam je kao sindikatu također simultano pokrenuti i pregovore za plaće i ostala materijalna prava radnika za 2025. godinu