POVEĆANJE PLAĆA I OSTALIH PRIMANJA U PLAVOJ LAGUNI

 
Plava laguna
I ove smo godine sa Upravom Društva dogovorili nove pomake u materijalnim pravima radnika. Prosječno će plaće porasti za nešto iznad 10%, dijelom kroz osnovicu za obračun plaće, a djelomično kroz individualna povećanja kroz koeficijente, ali i kroz neoporezive sezonske stimulacije. Ono što uvijek kao sindikat ističemo, da je Plava laguna Poreč jedina kompanija u kojoj su sva materijalna prava radnika utvrđena kolektivnim ugovorom, što znači da su ona utvrđena dugoročno, a za radnike to predstavlja sigurno radno okruženje.
Posebno nas raduje što je i Plava laguna ove godine prepoznala potrebu ugovaranja dodatka na plaću za lokalne radnike, odnosno za one koji ne koriste besplatan smještaj kod poslodavca. Ove godine samo za tri najintenzivnija mjeseca, ali vjerujemo da ćemo takav dodatak već slijedeće godine ugovoriti za duži period, a možda i na cijelu kalendarsku godinu. Naime, kao sindikat kontinuirano upozoravamo na nejednaki, slabiji položaj lokalnih radnika, te u posljednje dvije godine poslodavci pokazuju razumijevanje i sve je učestalija praksa ugovaranja takvih oblika dodataka na plaću.
Uvjereni smo, kako će se visoka razina socijalnog dijaloga koju imamo u Plavoj Laguni, a koja se temelji prije svega na dugogodišnjoj suradnji i međusobnim uvažavanju, kontinuiranim razgovorima i konstantnim unaprjeđenjima uvjeta rada radnika, sa poslodavcem nastaviti i u budućnosti na zadovoljstvo mnogih radnika koji svoju egzistenciju osiguravaju u ovoj kompaniji.