ŠTRAJK UPOZORENJA U HOLCIMU (HRVATSKA)

Holcim 1

Zbog neuspješnih pregovora s poslodavcem oko povećanja plaća, te neuspješnog mirenja koje je uslijedilo nakon gotovo tri mjeseca iscrpljujućih pregovora s Upravom Holcim (Hrvatska), Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije i Sindikat graditeljstva Hrvatske najavili su ŠTRAJK UPOZORENJA.

Štrajk upozorenja održati će se 15.03.2024. godine u trajanju od 2 sata u vremenu od 13,00 do 15,00 sati i to na slijedećim lokacijama:

TVORNICA CEMENTA KOROMAČNO - Koromačno u krugu tvornice

KAMENOLOM OČURA — u krugu kamenoloma Očura

KAMENOLOM ŠUMBER - u krugu kamenoloma Šumber

KAMENOLOM VRANJA — u krugu kamenoloma Vranja

KAMENOLOM ZAPUŽANE - u krugu kamenoloma

Sindikati su ocijenili da obzirom na ostvarene rezultate kompanije u prethodnoj godini, te planiranim u ovoj godini, traženo povećanje plaće neće ni u kom slučaju utjecati na krajnji financijski rezultat kompanije, a doprinijeti će poboljšanju socijalnog stanja radnika.

Ukoliko se s štrajkom upozorenja ne budu ispunile pretpostavke za prekid štrajkaških aktivnosti, štrajkaški Odbor će tijekom idućeg tjedna donijeti daljnje Odluke.

Članove Sindikata i radnike Holcima pozivamo da svoj posao obavljaju profesionalno i korektno u skladu s pravilima poslodavca, a u petak, točno u 13,00 napuste svoja radna mjesto i dođu na mjesto okupljanja, a radnici koji rade u drugoj smjeni, točno u 15,00 sati neka budu na svom radnom mjestu. Svoj posao uvijek su obavljali korektno i profesionalno uz maksimalni doprinos i zato su rezultati poslovanja izvrsni, a ono što traže je samo ono što su požrtvovnim radom ostvarili i što im pripada.