NEMA ŠTRAJKA U HOLCIMU

Holcim 2

Štrajk upozorenja najavljen za 15.03.2024. u vremenu od 13,00 do 15,00 sati u Holcimovim pogonima : TVORNICA CEMENTA KOROMAČNO, KAMENOLOM OČURA, KAMENOLOM ŠUMBER, KAMENOLOM VRANJA i KAMENOLOM ZAPUŽANE (kraj Zadra) neće se održati, jer su se ispunile pretpostavke za obustavu najavljenog štrajka. Naime, jutros je postignut dogovor, te je poslodavac, uvažavajući poslovne rezultate i ali i izuzetne napore radnika u ostvarivanju dobrih proizvodnih i financijskih rezultata usvojio zahtjeve Sindikata u pogledu povećanja plaća.

U narednom periodu, pristupiti će se daljnjim pregovorima radi sklapanja novog Kolektivnog ugovora.

Zadovoljni smo što je Uprava Društva usvojila argumente koje od samog početka pregovora ističemo i da je postignut dogovor. Radnici su stup ove kompanije, izuzetno vrijedni i radišni, svojim su nesebičnim doprinosom i radom ostvarili iznimne rezultate i drago nam je da je to Uprava prepoznala i prihvatila naše zahtjeve. Uvjereni smo da će svojim radom i angažmanom radnici to vratiti i da ćemo i u ovoj godini ostvariti još bolje rezultate, istaknula je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Mato Kidjemet, sindikalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske navodi kako i u kamenolomu Očura radnici dijele zadovoljstvo postignutim dogovorom te vjeruje da će povećanje plaće doprinijeti ostanku radnika u kompaniji.