π‘π€πƒππˆπ‚πˆπŒπ€ π•π€π‹π€πŒπ€π‘π€ πŸπŸ‘. 𝐏𝐋𝐀Ć𝐀 𝐈 ππŽΕ½πˆΔ†ππˆπ‚π€ 𝐔 π•πˆπ’πˆππˆ 𝟏.𝟎𝟎𝟎,𝟎𝟎 𝐄𝐔𝐑𝐀

406643188 671202525131196 4141852781492224677 n 1
Nakon Ε‘to je Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije tijekom studenog uputio inicijativu za pokretanje kolektivnih pregovora i odreΔ‘ivanje visine 13. plaΔ‡e i boΕΎiΔ‡nice, potpisom Sporazuma okončani su pregovori te Δ‡e djelatnici Valamar grupe do kraja godine ostvariti pravo na izdaΕ‘ne nagrade, i to:
πŸπŸ‘. 𝐏𝐋𝐀Ć𝐀 – svim stalnim radnicima i radnicima u cjelogodiΕ‘njem radu isplatit Δ‡e se 13. plaΔ‡a u neto iznosu u visini πŸ•πŸŽπŸŽ,𝟎𝟎 eura.
ππŽΕ½πˆΔ†ππˆπ‚π€ – svim stalnim radnicima i radnicima u cjelogodiΕ‘njem radu isplatit Δ‡e se boΕΎiΔ‡nica u neto iznosu u visini πŸ‘πŸŽπŸŽ,𝟎𝟎 eura, stalnim sezoncima u visini 𝟐𝟎𝟎,𝟎𝟎 eura, sezonskim radnicima koji su radili najmanje 6 mjeseci u godini πŸπŸ’πŸŽ,𝟎𝟎 eura, a sezonskim radnicima koji su radili od 2 do 6 mjeseci πŸ•πŸŽ,𝟎𝟎 eura.
Radnicima koji su tijekom 2023. godine otiΕ‘li u mirovinu, isplatit Δ‡e se iznosi razmjerno odraΔ‘enim mjesecima u godini.
Osim toga, Kolektivnim je ugovorom utvrΔ‘en i dar u naravi te dar djetetu, i to:
𝐃𝐀𝐑 𝐔 ππ€π‘π€π•πˆ – svim radnicima koji su u radnom odnosu na 1.12.2023. sukladno Kolektivnom ugovoru DruΕ‘tva pripada dar u naravi (Valfresco) u vrijednosti πŸπŸ‘πŸ,πŸ•πŸ‘ eura.
𝐃𝐀𝐑 𝐃𝐉𝐄𝐓𝐄𝐓𝐔 – svim radnicima DruΕ‘tva koji su u radnom odnosu na dan 1.12.2023. isplatit Δ‡e se dar djetetu u visini πŸπŸ‘πŸ,πŸ•πŸ‘ eura, za svako dijete do navrΕ‘enih 15 godina ΕΎivota.
Drago nam je da je poslodavac tijekom pregovora uvažio dio naőih argumenata i zahtjeva, pa su iznosi neőto viői negoli su bili prethodne godine. Ovo je samo nastavak kontinuiranog i uspjeőnog programa nagrađivanja djelatnika u Valamar grupi, koji traje već duži niz godina i svake je godine bogatiji, pa možemo reći da je Valamar pozitivan primjer socijalnog partnera i poslodavca koji može biti uzor mnogim drugima.