GRAD BUZET I GRAD PAZIN - POTPISANI ANEKSI KU

GRAD BUZET POTPIOS

Prošloga smo tjedna, potpisali nove Anekse Kolektivnih ugovora u još dvije jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji, i to:

-          DV Grdelin Buzet - povećanje osnovice za obračun plaće za 7%. Ovo je povećanje ugovoreno i za sve ostale ustanove pri Gradu Buzetu, a to je već drugo povećanje u 2023. godini, te se nadamo da će pozitivni pomaci biti vidljivi i u 2024.

-          DV Olga Ban Pazin - potpisan je Aneks Kolektivnog ugovora za ustanovu predškolskog odgoja i obrazovanja DV Olga Ban, te je došlo do povećanja osnovice za obračun plaće za 6%. Osim toga, dogovoreno je da će se razgovori o daljnjim povećanjima plaće nastaviti tijekom 2024. godine, ovisno o proračunskim mogućnostima.

Nakon uspješnog procesa mirenja u Grad Pula, te potpisivanja Aneksa u Grad Buzet, Grad Pazin te Grad Vodnjan, Istra, ostaje nam formalnost potpisa već ugovorenog Aneksa u Grad Umag - Città di Umago te pregovori u Grad Rijeka i Grad Poreč - Parenzo koji nakon dostavljenih inicijativa još uvijek nisu doveli do dogovora socijalnih partnera.